Aile İkamet İzni

AİLE İKAMET İZNİ NEDİR,BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Türkiye’de aile oturma izni almak artık çok kolay. Göç danışmanlarımız aile ikamet izni başvuru dosyanızı yasalara uygun şekilde eksiksiz hazırlıyor, aile ikamet izni almanıza olanak sağlıyor.

Aile İkamet İzni Nedir Kimler Alabilir?

Türk vatandaşlarının veya Türkiye’de ikamet izinlerinin birine sahip olan yabancıların, kanunda sayılan yakınları için aile birliğisağlamak amacıyla başvuracakları ikamet izni türüdür.

Destekleyicinin yabancı eşi, destekleyicinin ya da eşinin yabancı çocuğu için aile ikamet izni başvurusunda bulunabilir.

Aile İkamet izni;

  • Yabancı eşine,

  • Kendisinin veya yabancının ergin olamayan yabancı çocuğuna,

  • Kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğuna,

her defasında 3 yılı aşmayacak şekilde verilebilir.

Aile ikamet izni başvuruları Göç İdaresine e-ikamet üzerinden yapılır.

Göç İdaresine ilk kez aile ikamet izni başvurusu yaptıktan sonra size randevu verilecektir. Randevu gününe aile ikamet izni gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayarak destekleyici ile birlikte ve pasaportunuzla beraber Göç İdaresindeki randevunuza gitmelisiniz.

Aile ikamet izni alacak kişilerin geçerli bir sağlık sigortasının bulunması zorunludur.

Kimler Aile İkamet İzninde Destekleyici Olabilir?

Destekleyici, aile ikamet izninde aile birliğini sağlamak amacıyla Türkiye’ye gelen yabancının masraflarını üstlenen ve aile ikamet talebinde bulunan yabancının başvuruya dayanak gösterdiği Türk vatandaşı veya Türkiye’de yasal olarak kalan kişidir.

Türk vatandaşları, mavi kart sahipleri, ikamet izninden herhangi birine sahip olan yabancılar destekleyici olabilir.

Aile İkamet İzni İçin Destekleyicinin Ne Gibi Özellikleri Taşıması Gerekir?

  • Toplam geliri asgari ücretten az olmamalıdır,

  • Ailenin genel sağlık ve güvenlik kurallarına uygun barınmasını sağlamalıdır,

  • Tüm aile fertlerini kapsayan genel sağlık sigortası olmalıdır,

  • Başvuru tarihi itibari ile son beş yıl içinde aile düzenine karşı herhangi bir suç işlememiş olmalıdır,

  • Yabancı ise en az bir yıldır Türkiye’de ikamet izni ile kalıyor olmalıdır.

  • Adres kayıt sisteminde kaydı bulunmalıdır.